V-ati gandit vreodata ca poate exista un astfel de pariu, si ca indiferent de rezultatul vreunei confruntari sportive castigul e garantat ?

Chiar daca suna un pic ciudat, haideti sa citim cu atentie acest material si o sa vedeti ca nu e o gluma si ca acest gen de pariere care se practica frecvent, mai ales in Marea Britanie asigura un profit constant si fara riscuri.

         Agentiile de pariuri acorda o deosebita atentie cotelor stabilite, asfel incat vor iesi cu profit indiferent de rezultatul unui eveniment sportiv. De obicei bookmakerii acorda diverse bonusuri si promotii, ofera jucatorilor sansa de a castiga fiind siguri ca in cele mai multe cazuri banii se vor intoarce in conturile lor indiferent de metodele de pariere aplicate de jucatori.

         Sa nu uitam ca marile agentii de pariuri sponsorizeaza foarte multe cluburi sportive avand, prin angajatii infiltrati in stafurile cluburilor respective, acces la multe informatii care lipsesc din randul publicului obisnuit, de aceea eventualele rezultate surpriza, sunt neasteptate doar pentru pariori.

         Casele de pariuri au in randul angajatilor o serie de psihologi care studiaza modul de aparia si de a gandi a clientilor si vor folosi la nivel psihologic orice metode de a convinge asa-zis pariorii naivi sa-si joace si ultimii bani.

         E important de stiut ca agentiile de pariuri au un singur scop: de a-ti scoate banii din buzunar iar promotiile si bonusurile oferite sunt simple momeli daca nu stii sa le valorifici in favoarea ta. A castiga constant pe spatele caselor de pariurie o actiune foarte dificila daca nu esti informat ; de aceea, vom dezvolta un pic notiunea de Sure Bets (pariuri sigure) si veti vedea ca nu e deloc o gluma si se poate obtine un profit doar speculand diferenta de cote intre casele de pariuri. Metoda consta in arbitrajul pe pariuri (Arbitrage Betting) si reprezinta un set de pariuri sportive unde castigul e garantat indiferent de rezultatul evenimentului sportiv.

         In primul rand trebuie alese cateva case de pariuri unde sa va deschideti cont ; aveti o lista cu cele mai importante case de pariuri online; urmariti cele mai mari diferente de cotatie la acelasi eveniment intre doua sau mai multe case de pariuri; trebuie stabilit daca evenimentul respectiv asigura un profit minim la oricare din variantele rezultatului final si vom lua un exemplu pentru un eveniment cu trei variante (1, X sau 2):

Echipa 1 - Echipa 2 =1  X    2

Victorie echipa 1 = 2.6

Egal = 4.9

Victorie echipa 2 = 5.0

Vom lua ca referinta pentru miza, suma de 100 RON;

Facem urmatorul calcul:

100 / 2.6 = 38.46,  100 / 4.9 = 20.40, 100 / 5= 20;

Deci pentru 1 mizam 38.46 RON, pentru X pariem 20.4, iar pentru 2 avem 20;

Pentru prima varianta obtinem 99.99 RON, pentru varianta X vom avea 99.96 RON iar pentru 2 rezulta 100 RON; luam varianta cea mai mica de castig, deci 99.96 RON castigati pentru care am mizat 38.46+20.4+20= 78.86 (bineinteles se mai poate aproxima); avem un profit de 21.1 RON (la un singur eveniment !);

Pentruevenimentele cu doua variante (1 sau 2, Ex. tenis, volei, box, etc) rationamentule acelasi.

         Metoda nu sepoate aplica la aceiasi casa de pariuri deoarece cotele sunt astfel calculatesa nu poti face arbitraj; agentiile de pariuri nu ofera castiguri garantate;ele reprezinta doar un prilej de a te distra contra cost.

         Evenimentele care ofera asemenea oportunitati sunt rare; voi incerca sa prezint in fiecare zi cele mai profitabile evenimente de acest gen in sectiunea Sure Bets, usurandu-va cumva munca de a le gasi singuri.

         Verificati cu atentie cotele ca nu cumva sa se schimbe; cea mai mica modificare de cota ar putea face ca evenimentul sa nu mai aduca profit !

         Nu uitati ca acest gen de activitate genereaza castiguri, iar pentru a functiona in legalitate, e necesar sa consultati rubrica:

          Impozitul pe veniturile din pariuri si jocuri de noroc online

Director webForum - RoportalTop uzualePagina indexata de motorul de cautare Romanesc Director-Romanesc.ro: Filme, Poze, Bancuri, Muzica, Liga 1, Horoscop, Jocuri, Sms-uri, Id-uriMegapedia Director
Portal Looker.roAlte sporturiTop25.roDespre_pariurile_care_genereaza_profitAnunturiClickLink.roDirector web luxdesign28.ro inscriere gratuita site-uri !Top.7r.roFree PageRank CheckerTopindex.ro - Director webTRAFIC TRIPUL - Directo Webmemorabil.roDirector Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tauDirector Web UNUTOP-RO - Top siteuri din RomaniaDirectorGratisInscrie-te in TOP ! Active Search ResultsxTrafic.rodirector web, catalog firme, anunturi, stiriSentimentedirector webBlogDirector WebWeb-Links.roDirector Web - Promovare SiteSigle - Logo Design - Web Design BucurestiTop site-uri Romania. Promovare Site, Promovare Web, Director Web Gratuit, Publicitate Gratuita Bannere Director Web Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau www.cere.rotop 90Director-Web.netMatrimonialeCalatog Magazine OnlineSubmit Your Site SmartNetBook.roBani onlineportal Hoot.roTop88 - Director webDirector Web Xpert GroupAnunturi, director web, bancuri, jocuri, etc Director Web OnlinePortal - Romania Virtual NetworksDirector Web UNUDirector WebLinkportalDirector Web Inscriere Gratuita director web gratuitWeb Director GratuitDYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rankPromovat de Red-WebDirector Web Recif DirectorWebspider Director
 

Impozitul pe veniturile din pariuri si jocuri de noroc online

           Veniturile obtinute din strainatate de o persoana fizica romana din pariuri sportive si jocuri de noroc pe internet (Gamebookers.com, online poker  ,888.com., online casino, etc.) sunt impozabile in Romania potrivit urmatoarelor prevederi legale:

Art. 90 alin. (1) din CF: Persoanele fizice prevazute la art. 40 alin. (1) lit. a) si cele care indeplinesc conditia prevazuta la art. 40 alin. (2) datoreaza impozit pentru veniturile obtinute din strainatate.

Art. 40 alin. (1) lit.a) se refera la persoanele fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, care datoreaza impozit pe veniturile obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei.

Potrivit art. 90 alin. (2) din CF, veniturile realizate din strainatate se supun impozitarii prin aplicarea cotelor de impozit asupra bazei de calcul determinate dupa regulile proprii fiecarei categorii de venit, in functie de natura acestuia.

Castigurile din pariuri sportive si jocuri de noroc online se incadreaza in categoria "Venituri din premii si jocuri de noroc" si sunt impozitate potrivit regimului fiscal prevazut la Titlul III Cap. VIII "Venituri din premii si jocuri de noroc" (art. 75, art. 76, art.77) din CF. (vezi raspuns 15 februarie 2008 ANAF)

Regimul fiscal aplicabil:
        
Veniturile din jocuri de noroc se impun prin retinerea la sursa, deci in situatia in care platitorul de venituri este persoana inregistrata in Romania (inca nu e cazul), acesta are obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului. In situatia jocurilor online, majoritatea organizatorilor (platitori de venit) sunt persoane inregistrate in SUA/zone offshore, si prin urmare nu vor retine nici o suma cu titlul de impozit.

Cu toate acestea, potrivit prevederilor legale de la art. 90 alin. (3) din CF, contribuabilul (jucatorul din Romania) are obligatia sa declarare veniturile din strainatate pana la data de 15 mai a anului urmator celui de realizare a venitului, prin completarea si depunerea la organul fiscal de domiciliu a Formularului 201 „Declaratie privind veniturile din strainatate".

Prezentare mod calcul:
Impozit = 20% din venitul net (pt. Venit net <10.000 lei)
Impozit = 25% din venitul net (pt. Venit net >=10.000 lei)
Venitul net = castigul realizat intr-o zi de la acelasi organizator/platitor - venitul neimpozabil
Venitul neimpozabil = 600 lei castigat de la acelasi organizator/platitor intr-o singura zi. (600 lei/organizator/zi).

In concluzie,
(1) in situatia in care castigul pe zi din pariuri/poker pe Gamebookers.com/poker.com este sub 600 lei, atunci impozitul datorat este 0 (zero).
(2) daca se castiga peste 600 lei/zi/organizator, ex: 1000 lei din gamebookers pe 01-aprilie-2007 si 1500 lei din poker.com tot pe 01-aprile-2007, castig total 01-aprilie-2007 = 2500 lei, atunci impozitul pe venit datorat este de: 260 lei = 20% x (1000 lei - 600 lei) + 20% x (1500 lei - 600 lei).

Potrivit instructiunilor de completare ale Declaratiei, la pct 1 Venit din sectiunea III Venit realizat din strainatate se inscrie suma (in lei) reprezentand castigul realizat in anul fiscal de raportare reprezentand baza de calcul pentru stabilirea impozitului, deci se trece venitul net calculat potrivit celor de mai sus. Deci, in situatia (1) nu se depune nici o declaratie, ci doar in situatia (2) jucatorul este obligat sa depune Formularul 201, unde va trece la pct.III.1 Venit suma de 1.300 lei = 1000 - 600 + 1.500 - 600. Fiscul va calcula si comunica impozitul datorat (260 lei) prin transmiterea prin posta a unei decizii de impunere, impozitul astfel comunicat trebuie platit in 60 de zile de la data primirii deciziei.

Gamebookers.com este o agentie de pariuri detinuta de PartyGaming LTD (listata pe LSE) inregistrata si licentiata in Gibraltar, Kahnawake(Canada) si Alderney(?) (british Crown dependencies). Referitor la impozit, agentia raspunde jucatorilor la FAQ: Plata impozitului pe castigul obtinut din pariuri depinde de jurisdictia de care apartineti. Gamebookers.com nu pune la dispozitia autoritatilor date despre castigurile sau pierderile dumneavoastra din pariuri. Este responsabilitatea fiecaruia sa declare aceste venituri autoritatilor.

Deoarece intre administratiile fiscale din statele membre UE exista un sistem de colaborare mutuala si de schimb de informatii cu privire la toate impozitele pe venit, rezidenta (statutul juridic) si obligatiile legale ale organizatorului devin relevante si determina aparitia unui risc fiscal costisitor (amenda, dobanzi si penalitati de intarziere). Sistemul de colaborare este stabilit de Directiva CE nr. 77/799/CE .

In consecinta, daca venitul/zi/organizator este mai mare de 600 lei, este prudent sa declarati si sa platiti impozitul datorat potrivit reglementarilor fiscale din Romania.

 

 

         
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one